Raad van Toezicht

De Swinhove Groep beschikt over een betrokken Raad van Toezicht
 

Hans Stam, voorzitter:
"Sinds 1 juli 2014 ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht van de Swinhove Groep. Een prachtige organisatie, midden in de samenleving; om trots op te zijn. Als biochemicus van origine ben ik 15 jaar actief geweest in de biomedische research. Mijn bestuurlijke ervaring heb ik daarna opgedaan in tal van maatschappelijke organisaties, waaronder de Erasmus Universiteit, het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en de Nederlandse Hartstichting. Daarnaast was ik als toezichthouder onder meer actief bij de zorginstellingen Stichting Aafje en het Maasstad ziekenhuis Rotterdam. Samen met de andere toezichthouders streef ik ernaar te waarborgen dat onze clienten duurzaam de zorg en steun krijgen die ze verdienen."

Hans_Stam_-_close_up.jpg

Wilna Janse:
"Mijn werkzaamheden hebben zich altijd afgespeeld binnen de zorgsector, zowel in uitvoerende, management- en bestuurlijke functies. Vele jaren in de jeugd- en gehandicaptenzorg in Zeeland en Noord-Brabant. Wonen en zorg vind ik de laatste jaren een erg boeiend onderwerp. Met mijn werkzaamheden als toezichthouder bij een woningcorporatie in Middelburg kan ik deze twee aandachtsgebieden mooi combineren. Kwaliteit en clientenzorg hebben mijn bijzondere aandacht, daarom ben ik lid van de kwaliteitscommissie van de RvT en heb ik extra overleg met de clientenraad en de OR.
In mijn vrije tijd ga ik graag op reis naar het buitenland met mijn man, maar we genieten ook een wandeling langs onze Vlissingse boulevard. Daar zijn, net als in Zwijndrecht, de schepen van zeer dichtbij te zien."

Wilna_Janse_-_close_up.jpg

Arie Vorstelman:
"Momenteel ben ik werkzaam in de jeugdzorg als financieel directeur. Ook was ik 10 jaar actief in de ouderenzorg en een aantal jaren bij Akzo Nobel. Verder is er betrokkenheid van mijn kant bij de hersteld hervormde gemeente van Woudenberg. Ik werk graag met mensen voor mensen, daarom zet ik me met veel plezier als toezichthouder in voor de Swinhove Groep, een mooie organisatie. Binnen de RvT ben ik lid van de financiele audit commissie. Prive ben ik ook druk, want mijn vrouw en ik hebben drie kinderen in de leeftijd van 12, 14 en 17 jaar."

Arie_Vorstelman_-_close_up.jpg

Dick van der Bom:
"Door de fusie van de Swinhove Groep met De Lichtkring, waar ik lid van de RvT was, kwam in de RvT van Swinhove terecht en werd ik tevens lid van de auditcommissie. Jarenlang ben ik directeur geweest van een producent van bouwmaterialen en in die periode heb ik ook bedrijfseconomie gestudeerd. Geboren en getogen in Zwijndrecht heb ik in deze regio diverse bestuursfuncties vervuld, zoals voorzitter van de plaatselijke afdeling van het CDA, voorzitter Develsteincollege en voorzitter van de Gereformeerde Kerk Zwijndrecht - Groote Lindt. Mijn uitgangspunt is het waarborgen van de continuïteit van de Swinhove Groep om in de Zwijndrechtse Waard kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen leveren waarop clienten een beroep kunnen doen. Ik heb een gezin met drie getrouwde kinderen en 5 kleinkinderen, die zijn mijn grote passie."

Dick_van_der_Bom_-_close_up.jpg

Trudy van Asch van Deenen:
Vanaf 1 juli 2015 ben ik lid van de raad van toezicht van de Swinhove Groep,waarin ik een bijdrage probeer te leveren aan alle veranderingen in het zorgveld en met name wat dit betekent voor bewoners en medewerkers. Dit vergt inspanning van zorgorganisaties en dus ook van de Swinhove Groep. De veranderingen bieden ook kansen om innovatieve vormen van zorg en dienstverlening aan te kunnen bieden. Zorg en kwaliteit zijn de aandachtsgebieden waar ik mij vooral op zal richten binnen de raad van toezicht. Ook ben ik lid van de kwaliteitscommissie en kan ik een rol spelen in het adviseren van de bestuurder. Mijn werkervaring ligt in de zorgsector en mijn uitgangspunt is dat ik geloof in eigenheid van mensen, eigen gewoontes, eigen bijzonderheden. Als er zorg nodig is, is het een taak voor een organisatie om hier zo goed en zinvol mogelijk een bijdrage aan te leveren.

Trudy_van_Asch_van_Deenen_-_close_up.jpg

Piet Berkers
Info volgt later.

fotografie: Jorgen Snoep - www.jorgen.nl