Coronamaatregelen vanaf 18 februari 2022

Met ingang van vrijdag 18 februari, gelden er nieuwe regels binnen de Swinhove Groep.   

 • De basisregels blijven gelden: desinfecteer uw handen bij binnenkomst en vertrek, houd 1,5 meter afstand van anderen, blijf thuis bij klachten en laat u direct testen. Dit betekent dat wij u vragen om, rekeninghoudend met de kwetsbare gezondheid van de cliënten, de ‘1,5 meter afstand regel’ zoveel als mogelijk na te blijven leven binnen de gebouwen van de Swinhove Groep. 
 • Bezoek vindt plaats op eigen kamer of in de brasserie, niet in de gezamenlijke huiskamer. Houd er met het aantal bezoekers rekening mee dat tijdens het bezoek de ‘1,5 meter afstand regel’ op de eigen kamer gehandhaafd kan worden. 
 • Tijdens uw bezoek aan uw naaste en binnen onze locaties is het dragen van een mondneusmasker niet langer verplicht. Mocht u wel gebruik willen maken van een mondneusmasker, dan worden deze als gebruikelijk verstrekt bij de entree van onze locaties.      
 • Activiteiten, verenigingen en vrijwilligerswerk worden in de komende weken weer opgestart. Houd er rekening mee dat we wat tijd nodig hebben om weer op te starten.  

Voor zelfstandig wonende cliënten (met thuiszorg) geldt dat, ook wanneer zij volledig zijn gevaccineerd, zij worden geacht zich te houden aan de richtlijnen die gelden voor alle inwoners van Nederland.     

Mogen we op uw medewerking rekenen? Want samen staan we sterk!    

De Swinhove Groep biedt zorg aan kwetsbare mensen. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en om cliënten en elkaar te beschermen. 

Heeft u vragen over wat dit betekent als u of uw naaste bij ons in zorg komt? Neem dan contact op met onze klantadviseurs via: 078-625 55 00.
Heeft u vragen over de maatregelen of het aantal besmettingen binnen de Swinhove Groep, neem dan contact op met communicatie@swinhovegroep.nl.

Op deze pagina vindt u het antwoord op een aantal veelgestelde vragen.  De antwoorden op deze vragen kunnen wijzigen, kijk daarom met regelmaat op deze pagina!

Website RIVM en informatienummer
Er is naast de RIVM-site ook een landelijk informatienummer beschikbaar voor vragen: 0800-1351.

Het Nationale Zorgnummer
Het Nationale Zorgnummer is de gezamenlijke hulp- en meldlijn van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheidszorg en Patiëntenfederatie Nederland. Het nationale zorgnummer staat klaar voor alle vragen omtrent het coronavirus voor cliënten, familieleden, mantelzorgers en naasten.
Het nummer is van maandag tot en met donderdag te bereiken tussen 09.00 – 13.00 uur via 0900–23 56 780.

Veelgestelde vragen

 • Welke maatregelen gelden er binnen de Swinhove Groep?
 • Wat doen jullie om cliënten en medewerkers te beschermen tegen het coronavirus?
  Wij monitoren alle cliënten zeer alert. Wij letten op eventuele veranderingen in de gezondheidssituatie. Vertoont een cliënt verkoudheidsklachten, temperatuurverhoging of lijkt een cliënt minder fit, dan schakelen wij de specialist ouderengeneeskunde in, deze is vanzelfsprekend ook actief betrokken.
  Onze medewerkers beschermen zichzelf goed om verdere besmetting te voorkomen. Zij dragen persoonlijke beschermingsmiddelen en voor deze bescherming volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

 • Welke afspraken gelden er bij een nieuwe opname?

  De meest recente afspraken bij een nieuwe opname kunt u navragen bij onze klantadviseurs. De klantadviseurs kunt u telefonisch bereiken via 078 625 55 00

 • Mag ik op bezoek komen als mijn naaste (mogelijk) besmet is met corona?

  Ook als uw naaste (mogelijk) besmet is met corona kunt u op bezoek komen. Er gelden dan wel extra voorzorgsmaatregelen. Deze maatregelen zijn bekend bij de woongroep, etage of het appartement.

 • Zet de Swinhove Groep het corona toegangsbewijs in?
Bekijk alle vragen