DIGITALE INBRAAK CARENZORGT

Er heeft een digitale inbraak plaatsgevonden bij Carenzorgt.nl, het cliëntenportaal van Nedap, waar ook de Swinhove Groep gebruik van maakt. Gisteren, aan het einde van de middag, is ons bekend geworden dat ook dossiers van cliënten van de Swinhove Groep zijn betrokken.  

 

Momenteel zijn wij aan het uitzoeken om welke cliënten het gaat. De betrokken cliënten worden hier zo snel mogelijk persoonlijk door de Swinhove Groep over geïnformeerd.  

 

De inbraak is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en Nedap heeft aangifte gedaan bij de politie. Er is een verdachte aangehouden en de politie heeft de zaak nog in onderzoek. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de betreffende gegevens verspreid zijn.  

 

Veiligheid is een belangrijke kernwaarde voor de Swinhove Groep en daarmee uiteraard ook de privacy en beveiliging van onze gegevens. Wij betreuren dat dit heeft kunnen gebeuren. 

 

Zie ook: Kwetsbaarheid in Carenzorgt. Hier vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden door leverancier Nedap. Voor overige vragen kunt u terecht bij info@swinhovegroep.nl  

De Swinhove Groep biedt zorg aan kwetsbare mensen. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en om cliënten en elkaar te beschermen. 

Heeft u vragen over wat dit betekent als u of uw naaste bij ons in zorg komt? Neem dan contact op met onze klantadviseurs via: 078-625 55 00.
Heeft u vragen over de maatregelen of het aantal besmettingen binnen de Swinhove Groep, neem dan contact op met communicatie@swinhovegroep.nl.

Op deze pagina vindt u het antwoord op een aantal veelgestelde vragen.  De antwoorden op deze vragen kunnen wijzigen, kijk daarom met regelmaat op deze pagina!

Website RIVM en informatienummer
Er is naast de RIVM-site ook een landelijk informatienummer beschikbaar voor vragen: 0800-1351.

Het Nationale Zorgnummer
Het Nationale Zorgnummer is de gezamenlijke hulp- en meldlijn van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheidszorg en Patiëntenfederatie Nederland. Het nationale zorgnummer staat klaar voor alle vragen omtrent het coronavirus voor cliënten, familieleden, mantelzorgers en naasten.
Het nummer is van maandag tot en met donderdag te bereiken tussen 09.00 – 13.00 uur via 0900–23 56 780.

Veelgestelde vragen

 • Welke maatregelen gelden er binnen de Swinhove Groep?
 • Wat doen jullie om cliënten en medewerkers te beschermen tegen het coronavirus?
  Wij monitoren alle cliënten zeer alert. Wij letten op eventuele veranderingen in de gezondheidssituatie. Vertoont een cliënt verkoudheidsklachten, temperatuurverhoging of lijkt een cliënt minder fit, dan schakelen wij de specialist ouderengeneeskunde in, deze is vanzelfsprekend ook actief betrokken.
  Onze medewerkers beschermen zichzelf goed om verdere besmetting te voorkomen. Zij dragen persoonlijke beschermingsmiddelen en voor deze bescherming volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

 • Welke afspraken gelden er bij een nieuwe opname?

  De meest recente afspraken bij een nieuwe opname kunt u navragen bij onze klantadviseurs. De klantadviseurs kunt u telefonisch bereiken via 078 625 55 00

 • Mag ik op bezoek komen als mijn naaste (mogelijk) besmet is met corona?

  Ook als uw naaste (mogelijk) besmet is met corona kunt u op bezoek komen. Er gelden dan wel extra voorzorgsmaatregelen. Deze maatregelen zijn bekend bij de woongroep, etage of het appartement.

 • Zet de Swinhove Groep het corona toegangsbewijs in?
Bekijk alle vragen