Met de overhandiging van een duofiets houdt activiteitenfonds De IJsvogel op te bestaan

Feestelijk kon je de ontmoeting van diverse genodigden op 7 december jl. in brasserie De IJsvogel absoluut noemen. Deze dinsdagmiddag stond immers in het teken van afscheid en cadeausmet Bas Stellaard en Huib van Loon, initiatiefnemers van activiteitenfonds De IJsvogel, in een hoofdrol

“Laat ik jullie even een terugblik geven”, neemt Huib het aanwezige gezelschap bij de hand. “Het moet ergens in augustus zijn geweest toen Bas en ik besloten om gelet op onze leeftijd aan het einde van dit kalenderjaar te stoppen met al onze activiteiten. Wij stonden aan de wieg van de bouw van De IJsvogel als prachtlocatie van de Swinhove Groep en wij waren de initiatiefnemers van het activiteitenfonds. Veel hebben wij, dankzij vele kleine en grote sponsoren, voor de bewoners van De IJsvogel kunnen realiseren. ‘Nu is het moment gekomen om te stoppen’,zeiden Bas en ik tegen elkaar. Toen wij evenwel ons voornemen deelden met Michel Herremans (eerste medewerker gastvrijheid bij De IJsvogel) rolde daar nog een allerlaatste wens uit, de aanschaf van een duofiets. Ik moet eerlijk zijn”, vertelt Huib, “wij hebben ons eerst achter de oren gekrabd, is dit wel haalbaar gezien het prijskaartje van de fiets. Wonder boven wonder kwamen al snel uit alle hoeken en gaten grote en kleine giften binnen. In nog geen maand tijd hadden wij het benodigde bedrag bij elkaar mede dankzij drie grote sponsoren en de leverancier van de fiets die tien procent korting gaf ”.

Chantal Buster van Stichting MBZ Zwijndrecht en Jolita Meuldijk van Stichting 10% spreken Huib en Bas vol trots toe. “Als sponsoren zijn wij heel blij mensen een zetje te kunnen geven bij de goede dingen van het leven”, vertelt Jolita, “wij bewonderen jullie voor jullie energie en inzet”. Naast deze beiden stichtingen dankt Huib ook Groeneveld Fietsen en De Vrienden van de Swinhove Groep voor hun bijdragen. “Het is een uniek moment”, zegt hij, “ons activiteitenfonds is in het bezit gekomen van een duofiets, maar niet voorlang want onze cadeaus zijn om door te geven”. Michel Herremans en Kylie Grunefeld (teamleider van De IJsvogel) nemen de duofiets vervolgens dankbaar in ontvangst. “Dit is een afscheidscadeau waarvan wij nog lang zullen genieten”, zegt Kylie. Als Huib ook nog een resterend bedrag van meer dan 1.800 euro aan haar overhandigtten behoeve van de aanschaf van fitnessapparatuur is het moment daar, “het activiteitenfonds is leeg en houdt op te bestaan”. Alex Kaijen spreekt tenslotte namens de cliëntenraad van De IJsvogel van een prachtig cadeau en heeft de lachers op zijn hand als hij zegt, “vertrouw opGod, maar zet je fiets op slot”.

Naast Huib en Bas nemen ook Rien Poot en de helaas niet aanwezige Joke Verhage afscheid. Lilian Bouman (bestuurder van de Swinhove Groep)spreekt hen toe. “Ik dank je Rien voorjouw tijd en kwaliteiten als lid van de cliëntenraad van De IJsvogel en de belangrijke dingen die jij voor ons hebt gedaan uit hoofde van jouw functie als lid van de centrale cliëntenraad. Blij ben ik voor alles wat je nog steeds betekent voor onze stichting Vrienden van de Swinhove Groep”. Ook Joke Verhage wordt door Lilian in het zonnetje gezet, “ik ben dankbaar voor alles wat Joke voor onze organisatie gedaan en betekend heeft. Zij had oog voor de dingen van alledag en beheerste de kunst van het bewaren van het evenwicht tussen mens en organisatie. Heel knap,Joke!”Zij dankt Huib en Bas voor hun bijzondere inzet, “ik spreek mijn bewondering uit voor alles wat jullie voor ons en de cliënten georganiseerd hebben. Dank ook voor jullie mooie nalatenschap in de vorm van een structurele jaarlijkse subsidie van de gemeente Zwijndrecht. Bij het uitreiken van een persoonlijk cadeau aan Huib, Bas, Rien en straks ook aan Joke vat Lilian het prachtig samen, “De rode draad in tijd en energie die jullie gegeven hebben is overduidelijk de inzet voor de ouderen in Zwijndrecht. Meer dan erkentelijk ben ik jullie daarvoor!”