Dansen voor een minilong

Esther is al jaren werkzaam binnen de Swinhove Groep en tevens mantelzorger voor haar man Jeffrey. Jeffrey is 45 jaar en heeft zeer ernstige COPD. Hij heeft een erfelijke vorm van longemfyseem en nog maar 18% longinhoud.

Omdat Jeffrey nog vrij jong is voor deze aandoening zijn ze benaderd door het Longfonds om een interview te geven over het leven met een longziekte. Dit interview is afgelopen weekend uitgezonden tijdens de dansmarathon op SBS6 en terug te zien op onderstaande link. Ook zijn ze geïnterviewd door WendyOnline over hoe het leven van een jonge longpatiënt en die van mantelzorger eruitziet.

De dansmarathon stond volledig in het teken van het longfonds en het onderzoek naar de minilong. Jeffrey en Esther hopen dat de minilong binnen 2 jaar op mensen getest kan gaan worden, zodat kapotte longen genezen kunnen gaan worden. De minilong zou een uitkomst voor Jeffrey kunnen zijn.

Wil jij weten wat je kan doen om bij te dragen aan het onderzoek naar de minilong? Kijk op de website van het longfonds voor meer informatie www.longfonds.nl

Longfonds het doel van de Dansmarathon | Longfonds

Jeffrey (45) heeft zeer ernstig COPD | Longfonds

Jeffrey (45) heeft COPD en nog maar 18% longinhoud: ‘De mini-long zou een uitkomst zijn’ – WendyOnline