Onze zorg

Met onze vijf locaties en de thuiszorg biedt de Swinhove Groep warme betrokken en specialistische zorg, behandeling en begeleiding aan de ouderen in de gemeente Zwijndrecht en omgeving. Of het nu gaat om persoonlijke verzorging, verpleging, revalideren of zorg aan huis (in onze woonzorgcomplexen of in de wijk), bij de Swinhove Groep bent u aan het juiste adres.

Sommige aanvullende diensten brengen mogelijk extra kosten met zich mee, een overzicht van deze faciliteiten en de kosten kunt u opvragen bij de administratie.

Thuiszorg

Zo lang mogelijk thuis wonen, de Swinhove Groep maakt dit mogelijk. Heeft u hulp bij de persoonlijke verzorging, verpleging, ondersteunende begeleiding of casemanagement dementie nodig? Dan bent u bij de Swinhove Groep aan het juiste adres. Samen met u en uw partner/familie bespreken we de mogelijkheden en zorgen wij dat u precies die zorg krijgt die u nodig heeft.

Thuiszorg

Revalidatie (GRZ)

De Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) afdeling is een tijdelijke verblijfsafdeling waar ouderen komen om te revalideren na een ziekhuisopname. Cliënten komen veelal na een ziekenhuisopname voor een CVA (beroerte) of na bijvoorbeeld een knie of heup operatie. Wij bieden een activerend revalidatieklimaat, waarin de cliënt centraal staat met een multidisciplinaire en doelgerichte aanpak. Het streven is natuurlijk dat u zo snel mogelijk weer naar huis kunt.

Revalidatie

Dagbesteding

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Maar op een gegeven moment kan het zijn dat u extra hulp nodig heeft in uw dagelijkse bezigheden. De Swinhove Groep kan dan uitkomst bieden met Dagbesteding.

Dagbesteding

Zelfstandig wonen met thuiszorg

Wilt u nog zelfstandig wonen maar heeft u behoefte aan thuiszorg? Dan kunt u bij ons een appartement huren. Zelfstandig, comfortabel, veilig en gezellig wonen met professionele zorg dichtbij voor als het nodig is.

Zelfstandig wonen met thuiszorg

Langdurige zorg met verblijf

Heeft u thuiszorg en wordt uw zorgvraag intensiever? Lukt het niet meer om dit thuis te organiseren en heeft u 24 uur per dag zorg in uw nabijheid nodig? Dan kan Verzorgd Wonen een uitkomst bieden.

Langdurige zorg met verblijf

Groepswonen

De overstap van thuis naar een traditioneel verpleeghuis is voor veel mensen erg groot. Groepswonen sluit, door het huiselijke karakter, beter aan bij de oude woonsituatie. Het kleinschalige karakter zorgt er bovendien voor dat medewerkers meer persoonlijke aandacht aan bewoners kunnen geven. (Zorg)medewerkers en vrijwilligers zien bewoners in al hun facetten, als ze ’s ochtends opstaan, maar ook ’s middags tijdens het spelen van een spelletje. Er is ruimte voor individuele aandacht en de groepsdynamiek kan de kans op eenzaamheidsgevoelens verminderen.

Groepswonen

Casemanagement dementie

Is bij u de diagnose dementie vastgesteld of heeft u een ‘niet pluis’ gevoel? Dit roept ongetwijfeld veel vragen op. Onze casemanagers dementie kunnen u hierbij helpen.

Casemanagement dementie

Logeeropvang

Logeeropvang van de Swinhove Groep in Zwijndrecht betekent dat wij de zorg voor uw naaste even van u overnemen. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie of om een weekend tot rust te kunnen komen. In overleg plannen we de logeeropvang zodat u even rustig kunt bijkomen. Onze professionals zorgen dan voor uw naaste met veel aandacht voor zijn/haar welzijn.

Logeeropvang

Expertisecentrum

Wat uw hulpvraag ook is, een team behandelaars van de Swinhove Groep staat klaar om u te helpen.

Bij u thuis of op een van onze locaties.

Het Expertisecentrum van de Swinhove Groep biedt, met zo’n veertig medische en paramedische experts, gerichte hulp aan bewoners binnen onze locaties en aan bewoners thuis. De verschillende disciplines werken nauw samen, met elkaar en met de zorgmedewerkers, en hanteren een multidisciplinaire aanpak.

Expertisecentrum