Dagbesteding

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Maar op een gegeven moment kan het zijn dat u extra hulp nodig heeft in uw dagelijkse bezigheden. De Swinhove Groep kan dan uitkomst bieden met Dagbesteding.

Dagbesteding is een mooie manier om onder de mensen te zijn en actief te blijven. U kunt dan één of meerdere dagen per week bij ons terecht voor gezelligheid, (nieuwe) sociale contacten, zinvolle activiteiten en ondersteuning en/of begeleiding bij de invulling van uw dag. De focus ligt hierbij op uw wensen en behoeften, mogelijkheden en het behouden van uw vaardigheden. Dit alles zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving.

We proberen onze activiteiten zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij uw individuele behoefte. Daarom hebben wij verschillende dagbestedingsgroepen:

  • Dagactiviteiten
  • Dagbesteding Somatiek
  • Dagbesteding Psychogeriatrie (PG)
  • Dagbesteding Jong Dementeren (JD)
  • Dagbestedingscoach

Gedurende de dag bieden wij verschillende activiteiten aan. Hierbij kunt u denken aan bewegingsactiviteiten, spellen en geheugentraining, koken, creatieve en muzikale activiteiten en nog veel meer. Ook kunt u gewoon even rustig een boek lezen of een wandelingetje maken in de tuin. Tussen de middag levert brasserie Plexat een warme maaltijd, welke gezamenlijk genuttigd wordt.
Alle groepen worden begeleid door professionele zorgmedewerkers met ondersteuning van vrijwilligers.

De dagbesteding is gevestigd in locatie De Lindonk aan de Rotterdamseweg 137b in Zwijndrecht. U kunt van maandag tot en met vrijdag bij ons terecht. Na uw aanmelding voor de dagbesteding maken we samen afspraken over het aantal dagen en op welke dagen u naar de dagbesteding komt.

De Swinhove Groep regelt het vervoer. Wij halen u ’s ochtends op en brengen u ’s middags weer thuis. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden.

In veel gevallen wordt de dagbesteding vergoed. Hiervoor heeft u wel een zorgindicatie nodig. Onze casemanagers kunnen u helpen bij het aanvragen van de juiste indicatie. Wel moet u rekening houden met een wettelijke eigen bijdrage in de zorgkosten.

Contact

Neem contact met ons op

Wilt u graag meer informatie over dagbesteding? Dan kunt u terecht bij een van onze klantadviseurs. Zij zijn te bereiken via 078 625 55 00 of klantadviseurs@swinhovegroep.nl. Onze klantadviseurs geven u informatie en advies en kunnen u helpen bij het regelen van zorg en diensten.